gasztrocsoda

gasztrocsoda

Pizzás babka

2018. január 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók: 45 dkg liszt 10 dkg vaj 1,5 dl tej 1 tk. cukor az élesztő felfuttatásához 2 dkg élesztő 2 tojás 1 csapott ek. só 1 kk. oregánó + kevés liszt a nyújtáshoz A töltelékhez: 140 gramm paradicsompüré 0,5 dl víz 1 kis gerezd fokhagyma 1 ek. olíva olaj 1 kk. oregánó 1 kk.…

Tovább

Kávés keksz (gluténmentes)

Hozzávalók: 10 dkg zöldbanánliszt 5 dkg darált blansírozott mandula (darált dió is lehet) 5 dkg cukor 8 dkg vaj 1 tojás 1 kk. sütőpor 1 ek. darált kávé Díszítéshez: francia drazsé A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni. A zöldbanánlisztet összekeverjük a darált kávéval, cukorral,…

Tovább

Triplán mandulás tekercs (gluténmentes)

Hozzávalók: 2 ek. kölesliszt 2 ek. őrölt blansírozott mandula 3 ek. cukor 3 tojás csipet só pici vaj + kölesliszt a forma kikenéséhez, hintéséhez Krém: 1 csomag csokoládés pudingpor (Dr. Oetker) 3 ek. cukor 5 dl tej 5 dkg őrölt blansírozott mandula Díszítés: 5 dkg blansírozott mandula A…

Tovább

Kakaós gofri (gluténmentes)

Hozzávalók: 13 dkg zöldbanánliszt 2 ek. kókuszcukor 1 ek. kakaó (holland, cukrozatlan) 1 kk. sütőpor késhegynyi fahéj 5 dkg vaj 2 tojás 2 dl tej pici olaj a gofri sütő kikenéséhez A összes száraz hozzávalót összekeverjük egy közepes méretű tálban. A vajat megolvasztjuk és hagyjuk picit…

Tovább
süti beállítások módosítása