Hozzávalók:
2 ek. kölesliszt
2 ek. őrölt blansírozott mandula
3 ek. cukor
3 tojás
csipet só
pici vaj + kölesliszt a forma kikenéséhez, hintéséhez
Krém:
1 csomag csokoládés pudingpor (Dr. Oetker)
3 ek. cukor
5 dl tej
5 dkg őrölt blansírozott mandula
Díszítés: 5 dkg blansírozott mandula
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kisebb téglalap alakú tepsit (kb. 20x30 cm) kivajazunk, kilisztezünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjéből csipet sóval gépi habverővel habot verünk, majd folyamatos gépi habverőzés közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet, és a darált mandulát - ebben a sorrendben. Amikor kész a tészta, azonnal a tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe. Kb. 12-15 perc alatt arany barnára sütjük (tűpróba). Még forrón feltekerjük egy sütőpapírra és így hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a pudingot: a pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Amikor kész, belekeverjük az őrölt mandulát. Ha kihűlt, fele krémmel megtöltjük a piskóta tekercset, a krém másik felével bevonjuk. Tetejét megszórjuk blansírozott mandula darabokkal. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük, hidegen tálaljuk.