gasztrocsoda

gasztrocsoda

Triplán mandulás tekercs (gluténmentes)

2018. január 19. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

2 ek. kölesliszt

2 ek. őrölt blansírozott mandula

3 ek. cukor

3 tojás

csipet só

pici vaj + kölesliszt a forma kikenéséhez, hintéséhez

Krém:

1 csomag csokoládés pudingpor (Dr. Oetker)

3 ek. cukor

5 dl tej

5 dkg őrölt blansírozott mandula

Díszítés: 5 dkg blansírozott mandula

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kisebb téglalap alakú tepsit (kb. 20x30 cm) kivajazunk, kilisztezünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjéből csipet sóval gépi habverővel habot verünk, majd folyamatos gépi habverőzés közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet, és a darált mandulát - ebben a sorrendben. Amikor kész a tészta, azonnal a tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe. Kb. 12-15 perc alatt arany barnára sütjük (tűpróba). Még forrón feltekerjük egy sütőpapírra és így hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a pudingot: a pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Amikor kész, belekeverjük az őrölt mandulát. Ha kihűlt, fele krémmel megtöltjük a piskóta tekercset, a krém másik felével bevonjuk. Tetejét megszórjuk blansírozott mandula darabokkal. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük, hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr913587531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása