gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kávés keksz (gluténmentes)

2018. január 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg zöldbanánliszt

5 dkg darált blansírozott mandula (darált dió is lehet)

5 dkg cukor

8 dkg vaj

1 tojás

1 kk. sütőpor

1 ek. darált kávé

Díszítéshez: francia drazsé

A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni. A zöldbanánlisztet összekeverjük a darált kávéval, cukorral, sütőporral, mandulával. Majd a lisztes keverékhez adjuk a vajat és a tojást, összegyúrjuk. Egy jól formázható masszát kapunk, ha van sütikinyomó készletünk használjuk azt, ha nincs, akkor 1 cm átmérőjű golyókat formázzunk, és picit lapítsuk le. Egy nagy méretű tepsibe tesszük a kekszeket, egymástól 1-2 cm-re és mindegyik közepére tegyünk egy francia drazsét (lehet más fajta díszítő cukor is). 175 fokra előmelegített sütőben, 10-12 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8713590515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása