Hozzávalók a sárga tésztához:
4 tojás
4 ek. cukor
3 ek. kölesliszt
1 ek. kókuszliszt
csipet só
Hozzávalók a barna tésztához:
4 tojás
4 ek. cukor
3 ek. kölesliszt
1 ek. kakaó (cukrozatlan, holland)
1 tk. kókuszliszt
csipet só
Hozzávalók a krémhez:
2 csomag epres pudingpor
8 dl tej
6 ek. cukor
5 dkg vaj
kis szelet hámozott cékla+pici víz a színezéshez
Piskóta lapok kenéséhez:
3 ek. eperlekvár
Tetejére a szívecske formákhoz:
3 dkg étcsoki (70%-os kakaótartalmú)
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 19 cm átmérőjű kis tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Először elkészítjük a sárga piskótalapot: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, majd a kétféle lisztet - ebben a sorrendben és a gépi habverő eközben folyamatosan jár. Amikor kész a tészta rögtön a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük (tűpróba). A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, csak a kókuszlisztből kevesebb kell és a végén hozzáadjuk a kakaóport is. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a rózsaszín krémet: a pudingport kézi habverővel simára keverjük a cukorral és a hideg tejjel, majd sűrűre főzzük. Egy szelet hámozott nyers céklát apró lyukú reszelőn lereszelünk, kicsi vízzel elkeverjük a reszeléket, majd szűrőkanálon át a pudinghoz csurgatjuk a céklalevelet, annyit, hogy szép pink/rózsaszín árnyalatú legyen a krém.
A piskóta lapokat kettévágjuk és összerakjuk a tortát:
legalulra egy barnát teszünk, megkenjük egy evőkanál eperlekvárral, majd a pudinggal,
utána ráteszünk egy sárga lapot, megkenjük egy evőkanál eperlekvárral, majd a pudinggal,
utána ráteszünk egy barna lapot, megkenjük egy evőkanál eperlekvárral, majd a pudinggal,
utána ráteszünk egy sárga lapot. A maradék pudinghoz hozzákeverünk 5 dkg olvasztott vajat, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük; a tortát szintén. Amikor a krém megszilárdult, megkenjük vele a torta tetejét, oldalát, és visszatesszük a hűtőbe. Egy nagy méretű fa deszkára sütőpapírt rakunk, két oldalát a deszka alá tűrjük(rögzítjük). Az étcsokit egy kisebb méretű teflon edényben megolvasztjuk, majd a sütőpapírra kanállal szívecske formákat csurgatunk, utána hideg helyre tesszük. Tálalás előtt a csokiszíveket óvatosan levesszük a sütőpapírról és a torta tetejét kidíszítjük.