Hozzávalók:
2 ek. zöldbanánliszt
2 ek. cukor
2 tojás
1 tk. kakaó (cukrozatlan, holland)
egy csipet só
Krémhez:
25 dkg mascarpone
1 dl főzött kávé
3 ek. porcukor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy picike sütőformát/tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd a gépi habverőt nem kapcsoljuk ki, folyamatosan keverés közben hozzáadjuk a cukrot, utána a tojások sárgáját, végül a lisztet és a kakaóport. Amint kész a tészta, beleöntjük a sütőformába és betesszük a sütőbe. 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük, tűpróba. Nagyon gyorsan kész van, ne hagyjuk magára :) Míg sül a tészta, kávét főzünk. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a kávéval. A kihűlt piskóta tésztát apró darabokra törjük, szétmorzsoljuk, tetszőleges poharakba/üveg edényekbe rétegezzük a morzsákat és a kávés krémet. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük, hidegen tálaljuk. Tetejét díszíthetjük kávészemekkel, őrölt kávéval vagy kakaóporral.