gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kávés - mascarponés pohárdesszert (gluténmentes)

2018. február 07. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

2 ek. zöldbanánliszt

2 ek. cukor

2 tojás

1 tk. kakaó (cukrozatlan, holland)

egy csipet só

Krémhez:

25 dkg mascarpone

1 dl főzött kávé

3 ek. porcukor

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy picike sütőformát/tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd a gépi habverőt nem kapcsoljuk ki, folyamatosan keverés közben hozzáadjuk a cukrot, utána a tojások sárgáját, végül a lisztet és a kakaóport. Amint kész a tészta, beleöntjük a sütőformába és betesszük a sütőbe. 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük, tűpróba. Nagyon gyorsan kész van, ne hagyjuk magára :) Míg sül a tészta, kávét főzünk. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a kávéval. A kihűlt piskóta tésztát apró darabokra törjük, szétmorzsoljuk, tetszőleges poharakba/üveg edényekbe rétegezzük a morzsákat és a kávés krémet. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük, hidegen tálaljuk. Tetejét díszíthetjük kávészemekkel, őrölt kávéval vagy kakaóporral.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9613642042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása