gasztrocsoda

gasztrocsoda

Happy day zabpehely torta

2018. január 25. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

2 ek. őrölt zabpehely

1 ek. kakaópor

2 tojás

2 ek. cukor

csipet só

forma kikenéséhez pici vaj, és őrölt zabpehely

Krémhez:

4 dl tej

10 dkg zabpehely (aprószemű)

2 ek. cukor

fél kk. fahéj

Zseléhez:

4 dl Happy Day málna-rózsabors (vagy másik piros)

2 csomag piros Dr. Oetker tortazselé

Egy 17 cm átmérőjű (pici) tortaformát kivajazunk, meghintjük őrölt zabpehellyel, a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot - folyamatos gépi habverőzés közben - majd a tojások sárgáját, utána evőkanalanként az őrölt zabpelyhet végül a kakaóport. Amikor kész azonnal a tortaformába öntjük a tésztát és sütőbe tesszük. 170 fokon kb. 15 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a zabkása krémet: a tejjel összekeverjük a zabpelyhet, cukrot, fahéjat, sűrűre főzzük, majd hideg helyre tesszük. Amikor a piskóta kihűlt és a krém is hideg, elkészítjük a zselét: a Happy Day gyümölcslevet simára keverjük a két zacskó piros tortazselével, felforraljuk folyamatos keverés közben, majd hagyjuk hűlni. A piskóta tetejét megkenjük a zabos krémmel, majd rákanalazzuk a gyümölcslés zselét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8313603637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása