Hozzávalók:
2 ek. őrölt zabpehely
1 ek. kakaópor
2 tojás
2 ek. cukor
csipet só
forma kikenéséhez pici vaj, és őrölt zabpehely
Krémhez:
4 dl tej
10 dkg zabpehely (aprószemű)
2 ek. cukor
fél kk. fahéj
Zseléhez:
4 dl Happy Day málna-rózsabors (vagy másik piros)
2 csomag piros Dr. Oetker tortazselé
Egy 17 cm átmérőjű (pici) tortaformát kivajazunk, meghintjük őrölt zabpehellyel, a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot - folyamatos gépi habverőzés közben - majd a tojások sárgáját, utána evőkanalanként az őrölt zabpelyhet végül a kakaóport. Amikor kész azonnal a tortaformába öntjük a tésztát és sütőbe tesszük. 170 fokon kb. 15 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a zabkása krémet: a tejjel összekeverjük a zabpelyhet, cukrot, fahéjat, sűrűre főzzük, majd hideg helyre tesszük. Amikor a piskóta kihűlt és a krém is hideg, elkészítjük a zselét: a Happy Day gyümölcslevet simára keverjük a két zacskó piros tortazselével, felforraljuk folyamatos keverés közben, majd hagyjuk hűlni. A piskóta tetejét megkenjük a zabos krémmel, majd rákanalazzuk a gyümölcslés zselét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.