gasztrocsoda

gasztrocsoda

Mandulás - pudingos pite

2018. január 05. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

12 dkg liszt

5 dkg blansírozott őrölt mandula

5 dkg porcukor

10 dkg vaj

2 ek. tej

Krém:

1 csomag vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)

4 dl tej

3 ek. cukor

Tetejére:

5 dkg blansírozott mandula

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kissé kihűlni. A lisztet összekeverjük az őrölt mandulával és porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet. Alaposan összegyúrjuk. Egy kb. 20-24 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformába kézzel belenyomkodjuk a tésztát. Villával megszúrkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A pudingport kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle. A félig kihűlt pite tészta tetejére kanalazzuk a pudingot. A blansírozott mandulát egy teflon edényben aranybarnára pirítjuk, majd a puding tetejére szórjuk. A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9913552813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása