Hozzávalók:
12 dkg liszt
5 dkg blansírozott őrölt mandula
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 ek. tej
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)
4 dl tej
3 ek. cukor
Tetejére:
5 dkg blansírozott mandula
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kissé kihűlni. A lisztet összekeverjük az őrölt mandulával és porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet. Alaposan összegyúrjuk. Egy kb. 20-24 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformába kézzel belenyomkodjuk a tésztát. Villával megszúrkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A pudingport kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle. A félig kihűlt pite tészta tetejére kanalazzuk a pudingot. A blansírozott mandulát egy teflon edényben aranybarnára pirítjuk, majd a puding tetejére szórjuk. A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.