gasztrocsoda

gasztrocsoda

Diós hókifli (gluténmentes)

2017. december 07. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg zöldbanánliszt

5 dkg porcukor

5 dkg darált dió

10 dkg vaj

porcukor a szóráshoz, beforgatáshoz

A lisztet összekeverjük a darált dióval, beleszitáljuk a porcukrot. A vajat megolvasztjuk, picit hagyjuk kihűlni, majd a lisztes keverékhez adjuk, és kézzel összegyúrjuk a tésztát. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A masszából kézzel pici golyókat, majd kukacokat formázunk, a tepsibe téve kifli formára igazítjuk, egymástól 2 cm-re tegyük őket. 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, figyeljünk rá, gyorsan kész van. A félig kihűlt kifliket porcukorba forgatjuk, vagy kihűlten porcukorral meghintjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr413452187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása