gasztrocsoda

gasztrocsoda

Mandulás - narancsos keksz (gluténmentes)

2017. november 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg zöldbanánliszt

5 dkg cukor

5 dkg apróra vágott mandula 

7 dkg vaj

1 kk. sütőpor

késhegynyi fahéj

1 csomag vaníliás cukor

1 narancs reszelt héja

1 tojás

díszítéshez 12-15 db egész mandula (elhagyható)

A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a megolvasztott vajat, a reszelt narancshéjat. Kézzel összedolgozzuk a tésztát, kisebb golyókat formázunk belőle, egy nagyobb tepsibe tesszük őket egymástól 2 cm-re, majd lelapítjuk és egy egész mandulát nyomunk a közepükbe (ha díszíteni szeretnénk). 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4813323053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása