gasztrocsoda

gasztrocsoda

Édesburgonya ropi

2017. november 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

25 dkg édesburgonya (meghámozva)

25 dkg liszt

10 dkg vaj

2 x 1 kk. só 

liszt a gyújtáshoz

vaj a tepsi kikenéséhez

Tetejére (elhagyható):

1 tojás

A meghámozott, kockára vágott édesburgonyát puhára főzzük, a főző vízbe tegyünk egy kávéskanál sót. Amikor megfőtt a burgonya, leszűrjük és villával összetörjük, hagyjuk kihűlni. A vajat megolvasztjuk. Az összetört édesburgonyához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat és az egy kávéskanál sót, jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 15 cm hosszú és 3 mm-es csíkokat vágunk. Egy nagy méretű tepsit kivajazunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta csíkokat a kezünkkel kicsit megsodorjuk úgy tesszük bele őket egymástól fél centiméternyire a tepsibe. A tojást villával felverjük és megkenjük vele "kissé" (éppen hogy csak annyira, hogy a só ráragadjon) ropik tetejét majd megszórjuk sóval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, ha a ropi alja aranybarna, és elválik a tepsi aljától, akkor már jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1813323559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása