gasztrocsoda

gasztrocsoda

Földimogyoróvajjal töltött csokoládés muffin (gluténmentes)

2017. november 08. - gasztrocsoda

Hozzávalók 7 darabhoz:

10 dkg Yungas malangaliszt

10 dkg vaj

8 dkg kókuszvirágcukor

3 dkg étcsokoládé (70%-os)

1 ek. kakaópor (cukrozatlan)

1 tk. sütőpor

2 tojás 

2 ek. baracklekvár

7 kk. földimogyoróvaj (Lidl, Mcennedy, crunchy)

Két tálra lesz szükségünk: az egyikben a malangalisztet elkeverjük a kókuszvirágcukorral, kakaóval, sütőporral, az apróra vágott étcsokoládéval. A másik tálban a megolvasztott és kihűlt vajat simára keverjük a két evőkanál barack lekvárral és a két tojással. Végül a száraz hozzávalókhoz hozzákeverjük a folyékony részt. A muffin sütőformában hét mélyedést pici vajjal kikenünk, félig megtöltjük őket a tésztával és egy kávéskanálnyi földimogyoróvajat helyezünk rájuk, majd a a maradék tésztát rákanalazzunk a tetejére, egyenletesen, hogy körülbelül mind a hét mélyedés egyformán legyen tele. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (tűpróba).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5613205217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása