gasztrocsoda

gasztrocsoda

Diós répatorta (gluténmentes)

2017. október 18. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

15 dkg zöldbanánliszt

15 dkg dió

10 dkg kókuszcukor

10 dkg sárgarépa

2 tojás

1,5 dl kókuszolaj + egy pici a forma kikenéséhez

1 csomag vaníliás cukor

1 tk. sütőpor

1 kk. fahéj

késhegynyi gyömbér

késhegynyi szerecsendió

Krém:

250 gramm mascarpone

150 gramm natúr joghurt

5 dkg porcukor

A zöldbanánlisztet elkeverjük a ledarált dióval, cukorral, fűszerekkel, sütőporral. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a tojással, kókuszolajjal, majd a lisztes keverékhez adjuk. Kókuszolajjal kikenünk egy kicsi tortaformát (17 cm átmérőjű - ha kicsit választunk, akkor kétszintes lesz a torta, ha egy szinteset szeretnénk, válasszunk nagy, 24 cm átmérőjű tortaformát), majd beleöntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét kézi habverővel elkeverjük a joghurttal, cukorral és hűtőbe tesszük. Amikor a torta kihűlt kettévágjuk, a krém 1/3-ad részével megtöltjük, 2/3-ad részével kívülről befedjük. Díszíthetjük apróra vágott dióval, répakarikákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9713015792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása