Hozzávalók:
15 dkg zöldbanánliszt
15 dkg dió
10 dkg kókuszcukor
10 dkg sárgarépa
2 tojás
1,5 dl kókuszolaj + egy pici a forma kikenéséhez
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 kk. fahéj
késhegynyi gyömbér
késhegynyi szerecsendió
Krém:
250 gramm mascarpone
150 gramm natúr joghurt
5 dkg porcukor
A zöldbanánlisztet elkeverjük a ledarált dióval, cukorral, fűszerekkel, sütőporral. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a tojással, kókuszolajjal, majd a lisztes keverékhez adjuk. Kókuszolajjal kikenünk egy kicsi tortaformát (17 cm átmérőjű - ha kicsit választunk, akkor kétszintes lesz a torta, ha egy szinteset szeretnénk, válasszunk nagy, 24 cm átmérőjű tortaformát), majd beleöntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét kézi habverővel elkeverjük a joghurttal, cukorral és hűtőbe tesszük. Amikor a torta kihűlt kettévágjuk, a krém 1/3-ad részével megtöltjük, 2/3-ad részével kívülről befedjük. Díszíthetjük apróra vágott dióval, répakarikákkal.