gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kókusz kocka (gluténmentes)

Tortaszelet formában

2017. október 06. - gasztrocsoda

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):

15 dkg zöldbanánliszt

8 dkg cukor

3 ek. kókuszolaj

1 tojás

1 dl tej

1 nagy ek. méz

1 csomag vaníliás cukor

1 tk. sütőpor

Máz:

8 dkg vaj

5 dkg porcukor

1,5 ek kakaópor (cukrozatlan)

0,5 dl tej

2 ek. rum aroma

Beforgatáshoz 10 dkg kókuszreszelék

A liszetet összekeverjük egy nagyobb tálban a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral. Majd hozzáadjuk a tojást, tejet és a kókuszolajat. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 18 cm átmérőjű kicsi tortaformát sütőpapírral kibélelünk vagy kikenünk, kilisztezünk (pici kókuszzsírral vagy vajjal, és kb. 1 tk. zöldbanánliszttel), a tésztát beleöntjük. Kb. 30-35 percig sütjük (tűpróba). A mázhoz a vajat egy teflon edényben felolvasztjuk, majd a tűzről lehúzva hozzászitáljuk a porcukrot és kakaót, és beleöntjük a fél deci tejet, két evőkanál rum aromát. Visszahúzzuk a tűzre, és összeforraljuk folyamatos keverés közben. Amikor a tészta kész, megvárjuk míg kihűl (addigra a máz is szobahőmérsékletű lesz), majd 8 szeletre szeljük. Belemártjuk a mázba, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5212932967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása