Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
15 dkg zöldbanánliszt
8 dkg cukor
3 ek. kókuszolaj
1 tojás
1 dl tej
1 nagy ek. méz
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
Máz:
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1,5 ek kakaópor (cukrozatlan)
0,5 dl tej
2 ek. rum aroma
Beforgatáshoz 10 dkg kókuszreszelék
A liszetet összekeverjük egy nagyobb tálban a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral. Majd hozzáadjuk a tojást, tejet és a kókuszolajat. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 18 cm átmérőjű kicsi tortaformát sütőpapírral kibélelünk vagy kikenünk, kilisztezünk (pici kókuszzsírral vagy vajjal, és kb. 1 tk. zöldbanánliszttel), a tésztát beleöntjük. Kb. 30-35 percig sütjük (tűpróba). A mázhoz a vajat egy teflon edényben felolvasztjuk, majd a tűzről lehúzva hozzászitáljuk a porcukrot és kakaót, és beleöntjük a fél deci tejet, két evőkanál rum aromát. Visszahúzzuk a tűzre, és összeforraljuk folyamatos keverés közben. Amikor a tészta kész, megvárjuk míg kihűl (addigra a máz is szobahőmérsékletű lesz), majd 8 szeletre szeljük. Belemártjuk a mázba, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.