gasztrocsoda

gasztrocsoda

Csokis - diós keksz (gluténmentes)

2017. október 04. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg Yungas maniókaliszt

5 dkg dió darálva + 3 dkg dió apróra vágva

5 dkg csokicsepp (vagy étcsokoládé apróra vágva)

7 dkg cukor

7 dkg vaj

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 tk. sütőpor

1 tk. rum aroma

A lisztet összekeverjük a cukorral, darált és apróra vágott dióval, sütőporral, vaníliás cukorral és csokicseppel. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk, majd beletesszük a tojást és a rum aromát. Alaposan összedolgozzuk. A tésztából teáskanálnyi mennyiségeket veszünk, golyókat formázunk, egymástól két centire egy nagy méretű tepsibe tesszük, majd egy üvegpohár aljával lelapítjuk őket. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1212927823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása