gasztrocsoda

gasztrocsoda

Sütőtökös pogácsa

2017. szeptember 28. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

20 dkg sült sütőtök

20 dkg liszt

8 dkg vaj

1 csapott kk. só

1 késhegynyi fahéj

A kihűlt, sült sütőtököt villával összetörjük, a vajat megolvasztjuk, e kettőt egy tálban összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, sót, fahéjat és összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagra kinyújtjuk, késsel átlósan bevagdossuk és egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól két centiméterre. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha az alja aranybarna).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr812909302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása