gasztrocsoda

gasztrocsoda

Sütőtökös keksz (gluténmentes)

2017. szeptember 12. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg Yungas maniókaliszt

5 dkg nádcukor

5 dkg vaj

7 dkg sült sütőtök

1 kk. sütőpor

1 kk. fahéj

1 tk. vanília aroma

1 ek. méz

1 tojás

csipet só

A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, fahéjjal, csipet sóval. A vajat megolvasztjuk, a sült sütőtököt villával összenyomkodjuk, majd hozzátesszük a lisztes keverékhez. Végül beletesszük az egy tojást és az egy evőkanál mézet, egy teáskanál vanília aromát. Alaposan összekeverjük. Ha van sütikinyomós készletünk válasszunk egy tetszőleges formát/mintát, ha nincs, akkor teáskanálnyi mennyiségekből formázzunk kis golyókat, és lapítsuk le, tegyük egy nagy tepsibe egymástól két centire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7112824938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása