Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
1 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. olaj + 1 csepp a habaráshoz
2 db babérlevél
1 kk. só
1 kk. ételízesítő/vegeta
1 kk. őrölt pirospaprika
140 gramm 20%-os tejföl
1 ek. Yungas maniókaliszt
A sárgaborsót egy nagy tálban beáztatjuk bő vízbe, minimum két órára (legjobb egy éjszakára). A nagy gerezd fokhagymát lereszeljük vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk és egy teflon edényben az egy evőkanál olajon megfuttatjuk. A borsóról leöntjük a vizet, többször átmossuk és rátesszük a fokhagymás alapra, felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Amikor felforrt, hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük, takarék lángra tesszük és fedő alatt puhára főzzük, ha szükséges, a vizet pótoljuk, öntünk még hozzá. A maniókalisztet pici vízzel simára keverjük, adunk hozzá egy csepp olajat, majd a tejfölt és csomómentesre keverjük kézi habverővel. A puhára főtt sárgaborsóhoz keverjük, összeforraljuk, megvárjuk míg besűrűsödik, amikor kész, a babérleveleket kivesszük.