gasztrocsoda

gasztrocsoda

Sárgaborsó főzelék (gluténmentes)

2017. szeptember 12. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

20 dkg sárgaborsó

1 nagy gerezd fokhagyma

1 ek. olaj + 1 csepp a habaráshoz

2 db babérlevél

1 kk. só

1 kk. ételízesítő/vegeta

1 kk. őrölt pirospaprika

140 gramm 20%-os tejföl

1 ek. Yungas maniókaliszt

A sárgaborsót egy nagy tálban beáztatjuk bő vízbe, minimum két órára (legjobb egy éjszakára). A nagy gerezd fokhagymát lereszeljük vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk és egy teflon edényben az egy evőkanál olajon megfuttatjuk. A borsóról leöntjük a vizet, többször átmossuk és rátesszük a fokhagymás alapra, felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Amikor felforrt, hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük, takarék lángra tesszük és fedő alatt puhára főzzük, ha szükséges, a vizet pótoljuk, öntünk még hozzá. A maniókalisztet pici vízzel simára keverjük, adunk hozzá egy csepp olajat, majd a tejfölt és csomómentesre keverjük kézi habverővel. A puhára főtt sárgaborsóhoz keverjük, összeforraljuk, megvárjuk míg besűrűsödik, amikor kész, a babérleveleket kivesszük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5712824900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása