gasztrocsoda

gasztrocsoda

Fordított karamellás - körtés süti (gluténmentes)

2017. augusztus 30. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

12 dkg maniókaliszt

1 kk. sütőpor

1 tk. őrölt fahéj

8 dkg nádcukor

2 tojás

5 dkg kókuszolaj

1 kis doboz kefír (175 gramm)

A karamellhez: 10 dkg cukor

2 db körte

A tészta hozzávalóiból a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, kókuszolajat és kefírt.
A körtéket megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. Egy teflon edényben a 10 dkg cukorból karamellt készítünk, amikor már aranybarna és folyós az állaga, egy hullámos szélű vagy kapcsos tortaformában öntjük, aminek a közepe később kivehető. A karamellre kör alakban elhelyezzük a körte szeleteket, majd végül a tésztát ráöntjük, befedjük vele. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amikor kész, egy nagy tányérra fordítjuk, a sütőforma közepét óvatosan leemeljük. Amikor kihűlt, szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3212790660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása