Hozzávalók:
12 dkg maniókaliszt
1 kk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
8 dkg nádcukor
2 tojás
5 dkg kókuszolaj
1 kis doboz kefír (175 gramm)
A karamellhez: 10 dkg cukor
2 db körte
A tészta hozzávalóiból a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, kókuszolajat és kefírt.
A körtéket megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. Egy teflon edényben a 10 dkg cukorból karamellt készítünk, amikor már aranybarna és folyós az állaga, egy hullámos szélű vagy kapcsos tortaformában öntjük, aminek a közepe később kivehető. A karamellre kör alakban elhelyezzük a körte szeleteket, majd végül a tésztát ráöntjük, befedjük vele. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amikor kész, egy nagy tányérra fordítjuk, a sütőforma közepét óvatosan leemeljük. Amikor kihűlt, szeleteljük.