gasztrocsoda

gasztrocsoda

Rebarbarás - almás csiga

2017. július 28. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

5 dkg olvasztott vaj

1 tojás sárgája

1 kk. só

1 ek. cukor

1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához

Töltelékhez:

20 dkg rebarbara

20 dkg alma

0,5 dl víz

4 ek. cukor

pár csepp frissen facsart citromlé

késhegynyi fahéj

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

Tetejére sütés közben: 1 dl tej + 1 cs. vaníliás cukor

Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos, cukros tejben és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval és cukorral, közepébe kis mélyedést formálunk és ide öntjük az élesztős tejet, a tojás sárgáját és a vajat. Kézzel jól összedolgozzuk és egy órát kelesztjük langyos helyen, konyharuhával letakarva.
Közben elkészítjük a tölteléket: a rebarbara szárak külsejét leszedjük, 1 cm-es darabokra vágjuk, az almát megpucoljuk, kockákra vágjuk. Fél deci vízben a rebarbarát és almát puhára pároljuk (kb. 5 perc) a cukorral, fahéjjal,vaníliás cukorral, majd pár csepp citromlét öntünk hozzá. Összeturmixoljuk és a hozzákeverünk egy csomag vaníliás pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos keverés közben felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor megkelt a tészta, kettéosztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 1 cm-es darabokra vágjuk és egy nagy méretű tepsibe tesszük őket egymástól 2 centire. 50 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a hőfokot feltekerjük 180 fokra. Kb. 25 perc után, amikor a teteje kezd pirulni, kivesszük a sütőből, megkenjük meleg cukros tejjel és visszatesszük még 5 percre.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9812697759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása