Hozzávalók:
10 dkg maniókaliszt
5 dkg sós földimogyoró + 2 dkg a díszítéshez
7 dkg cukor
7 dkg vaj
1 tojás
1 tk. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
fél kk. fahéj
Az 5 dkg földimogyorót apítóban porrá őröljük, egy nagy tálba tesszük és hozzákeverjük az összes száraz alapanyagot. A vajat megolvasztjuk és tojással együtt hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Kézzel összegyúrjuk, egy jól formázható masszát kapunk. Kicsi golyókat formálunk belőle, egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól 2 cm-re, tetejüket lelapítjuk. A 2 dkg mogyorót apró darabokra vágjuk és a kekszek tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.