gasztrocsoda

gasztrocsoda

Földimogyorós keksz (gluténmentes)

2017. július 12. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg maniókaliszt

5 dkg sós földimogyoró + 2 dkg a díszítéshez

7 dkg cukor

7 dkg vaj

1 tojás

1 tk. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

fél kk. fahéj

Az 5 dkg földimogyorót apítóban porrá őröljük, egy nagy tálba tesszük és hozzákeverjük az összes száraz alapanyagot. A vajat megolvasztjuk és tojással együtt hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Kézzel összegyúrjuk, egy jól formázható masszát kapunk. Kicsi golyókat formálunk belőle, egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól 2 cm-re, tetejüket lelapítjuk. A 2 dkg mogyorót apró darabokra vágjuk és a kekszek tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5112658501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása