gasztrocsoda

gasztrocsoda

Tápiókapudingos pite (gluténmentes, laktózmentes)

2017. június 22. - gasztrocsoda

Pite:

8 dkg kókuszliszt

125 ml kókuszolaj

2 tojás

2 ek. méz

csipet só

Tápiókapuding:

5 dkg tápiókagyöngy (apró)

2 ek. eritrit

1 kk. vanília aroma

2 dl víz

3 dl kókusztej

Díszítéshez 4-5 ek. piros lekvár és a tetejére 10 dkg gyümölcs (málna vagy eper vagy meggy)

A pite tészta elkészítése: a kókuszolajjal elkeverjük a mézet és a két tojást, végül hozzáadjuk a kókuszlisztet és a csipet sót. Egy 25 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformába nyomkodjuk a kezünkkel a tésztát (ez nem nyújtható tészta!). Villával a tetejét megszúrkodjuk és 10-12 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük - nagyon hamar kész, épphogy aranysárga legyen a tészta széle és teteje.
A tápiókapuding elkészítése: a hozzávalókat egy teflon edényben folyamatos keverés közben, miután felforrt takarék lángon, lassú tűzön kb. negyed óráig főzzük, míg a gyöngyök nagyrészt átlátszóvá válnak.
A pite tésztát, amikor már kihűlt, megkenjük lekvárral. A hideg tápióka pudingot - mivel elég nyúlós - késsel finomam rákenjük. Tetejét gyümölccsel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5212613171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása