Pite:
8 dkg kókuszliszt
125 ml kókuszolaj
2 tojás
2 ek. méz
csipet só
Tápiókapuding:
5 dkg tápiókagyöngy (apró)
2 ek. eritrit
1 kk. vanília aroma
2 dl víz
3 dl kókusztej
Díszítéshez 4-5 ek. piros lekvár és a tetejére 10 dkg gyümölcs (málna vagy eper vagy meggy)
A pite tészta elkészítése: a kókuszolajjal elkeverjük a mézet és a két tojást, végül hozzáadjuk a kókuszlisztet és a csipet sót. Egy 25 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformába nyomkodjuk a kezünkkel a tésztát (ez nem nyújtható tészta!). Villával a tetejét megszúrkodjuk és 10-12 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük - nagyon hamar kész, épphogy aranysárga legyen a tészta széle és teteje.
A tápiókapuding elkészítése: a hozzávalókat egy teflon edényben folyamatos keverés közben, miután felforrt takarék lángon, lassú tűzön kb. negyed óráig főzzük, míg a gyöngyök nagyrészt átlátszóvá válnak.
A pite tésztát, amikor már kihűlt, megkenjük lekvárral. A hideg tápióka pudingot - mivel elég nyúlós - késsel finomam rákenjük. Tetejét gyümölccsel díszítjük.