Hozzávalók:
5 dkg maniókaliszt
5 dkg zöldbanánliszt
5 dkg aszalt vörösáfonya
3 dkg cukor
3 dkg őrölt pisztácia ( kb. 3 ek.)
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
8 dkg vaj
1 db tojás
Kb. egy jó maroknyi pisztáciáról eltávolítjuk a héját, és aprító gépben porrá őröljük. Az aszalt vörösáfonyát is aprítjuk. A liszteket elkeverjük a cukorral, az őrölt pisztáciával, sütőporral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az áfonyát, kezünkkkel elvegyítjük a száraz alapanyagokkal. Végül beletesszük az egy tojást és a megolvasztott vajat, jól összegyúrjuk a tésztát. Akinek van sütikinyomó készlete, választhat tetszőleges mintát, akinek nincs, formázzon a masszából kis golyókat és lapítsa le. Egy vajjal kikent nagy tepsibe egymástól 2 cm távolságra kinyomjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.