gasztrocsoda

gasztrocsoda

Áfonyás - pisztáciás keksz (gluténmentes)

2017. június 12. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

5 dkg maniókaliszt

5 dkg zöldbanánliszt

5 dkg aszalt vörösáfonya

3 dkg cukor

3 dkg őrölt pisztácia ( kb. 3 ek.)

1 csomag vaníliás cukor

1 tk. sütőpor

8 dkg vaj

1 db tojás

Kb. egy jó maroknyi pisztáciáról eltávolítjuk a héját, és aprító gépben porrá őröljük. Az aszalt vörösáfonyát is aprítjuk. A liszteket elkeverjük a cukorral, az őrölt pisztáciával, sütőporral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az áfonyát, kezünkkkel elvegyítjük a száraz alapanyagokkal. Végül beletesszük az egy tojást és a megolvasztott vajat, jól összegyúrjuk a tésztát. Akinek van sütikinyomó készlete, választhat tetszőleges mintát, akinek nincs, formázzon a masszából kis golyókat és lapítsa le. Egy vajjal kikent nagy tepsibe egymástól 2 cm távolságra kinyomjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5312587393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása