gasztrocsoda

gasztrocsoda

Mákos - cseresznyés piskóta (gluténmentes)

2017. június 10. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

5 db tojás

5 ek. maniókaliszt

5 ek. cukor

2 ek. darált mák

35 dkg kimagozott cseresznye

csipet só

fahéjas porcukor a tetejére

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből csipet sóval habot verünk, majd folyamatos gépi habverőzés közben hozzáadjuk az öt evőkanál cukrot, aztán a tojások sárgáját, a lisztet, és végül a darált mákot. Kivajazott, kilisztezett tepsibe (20x33 cm-es) öntjük a tésztát, és rászórjuk a kimagozott cseresznyét. 180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük kb. 20 perc alatt (tűpróba). Amikor kihűlt, megszórjuk a tetejét fahéjas porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3612584347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása