gasztrocsoda

gasztrocsoda

Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

A cseresznyés pite és a palacsinta találkozása....

2017. június 01. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

25 dkg kimagozott cseresznye

10 dkg cukor

12 dkg maniókaliszt

3 tojás

1 csipet só

3 dl tej

1 evőkanál vaj

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük és kivajazott hullámos szélű tortaformába vagy üvegtálba (25 cm átmérőjű) szórjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval és a felvert tojásokkal. Hozzáadjuk az egy evőkanál szobahőmérsékletű puha vajat, és apránként a tejet. Egy sűrű palacsinta tésztát kapunk, ráöntjük a cseresznyére. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Hidegen frissítő nyári finomság :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7412557221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása