gasztrocsoda

gasztrocsoda

Áfonyás puha keksz (gluténmentes)

2017. szeptember 15. - gasztrocsoda

Hozzávalók: 7 dkg Yungas maniókaliszt 3 ek. kókuszliszt 4 ek. porcukor 5 dkg vaj 1 tojás 1 kk. sütőpor fél kk. fahéj 7 dkg áfonya díszítéshez: kókuszreszelék (kb. egy evőkanálnyi) Az áfonyákat megmossuk, félbevágjuk és a porcukorral együtt felfőzzük/összeforraljuk. A két fajta lisztet…

Tovább

Áfonyás - mascarponés pite (gluténmentes)

Hozzávalók a tésztához: 12 dkg Yungas maniókaliszt 2 ek. kókuszliszt 2 ek. cukor 2 ek. tejföl 1 ek. méz 5 dkg vaj Töltelék: 5 dkg áfonya 2 ek. cukor 1 ek. étkezési keményítő 250 gramm mascarpone A liszteket és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejfölt, tojást…

Tovább

Szilvás hógolyó (gluténmentes)

Édesburgonyából készült, kókuszba forgatott szilvás gombóc

Hozzávalók 9 darabhoz: 20 dkg édesburgonya (meghámozva, felkockázva) 7 dkg Yungas maniókaliszt + egy kevés a nyújtáshoz 1 ek. útifűmaghéj 1 kk. fahéj 1 tojás csipet só 5 db szilva kókuszreszelék a beforgatáshoz (kb. 3 ek.) A felkockázott édesburgonyát feltesszük főni, annyi vízben, hogy jól…

Tovább

Sütőtökös keksz (gluténmentes)

Hozzávalók: 10 dkg Yungas maniókaliszt 5 dkg nádcukor 5 dkg vaj 7 dkg sült sütőtök 1 kk. sütőpor 1 kk. fahéj 1 tk. vanília aroma 1 ek. méz 1 tojás csipet só A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, fahéjjal, csipet sóval. A vajat megolvasztjuk, a sült sütőtököt villával…

Tovább

Sárgaborsó főzelék (gluténmentes)

Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó 1 nagy gerezd fokhagyma 1 ek. olaj + 1 csepp a habaráshoz 2 db babérlevél 1 kk. só 1 kk. ételízesítő/vegeta 1 kk. őrölt pirospaprika 140 gramm 20%-os tejföl 1 ek. Yungas maniókaliszt A sárgaborsót egy nagy tálban beáztatjuk bő vízbe, minimum két órára (legjobb…

Tovább
süti beállítások módosítása