Hozzávalók:
7 dkg Yungas maniókaliszt
3 ek. kókuszliszt
4 ek. porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 kk. sütőpor
fél kk. fahéj
7 dkg áfonya
díszítéshez: kókuszreszelék (kb. egy evőkanálnyi)
Az áfonyákat megmossuk, félbevágjuk és a porcukorral együtt felfőzzük/összeforraljuk. A két fajta lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, hozzáadjuk az áfonyás szirupot, a megolvasztott vajat, a tojást. Jól összedolgozzuk. Teáskanálnyi mennyiségekből golyókat formázunk, egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól 2-3 centire, majd lelapítjuk őket, kókuszreszelékkel díszítjük, picit rányomkodjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.