gasztrocsoda

gasztrocsoda

Áfonyás puha keksz (gluténmentes)

2017. szeptember 15. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

7 dkg Yungas maniókaliszt

3 ek. kókuszliszt

4 ek. porcukor

5 dkg vaj

1 tojás

1 kk. sütőpor

fél kk. fahéj

7 dkg áfonya

díszítéshez: kókuszreszelék (kb. egy evőkanálnyi)

Az áfonyákat megmossuk, félbevágjuk és a porcukorral együtt felfőzzük/összeforraljuk. A két fajta lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, hozzáadjuk az áfonyás szirupot, a megolvasztott vajat, a tojást. Jól összedolgozzuk. Teáskanálnyi mennyiségekből golyókat formázunk, egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól 2-3 centire, majd lelapítjuk őket, kókuszreszelékkel díszítjük, picit rányomkodjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1712830320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása