gasztrocsoda

gasztrocsoda

Gesztenyés rolád (gluténmentes)

2017. november 02. - gasztrocsoda

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás

3 ek.Yungas zöldbanánliszt

1 ek. kakaópor (cukrozatlan)

4 ek. cukor

csipet só

Krém:

25 dkg gesztenyemassza

10 dkg vaj

2 tk. rum aroma

Díszítéshez: 3 dkg étcsokoládé (70%-os)

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval habot verünk, majd a gépi habverővel folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, végül a lisztet kanalanként és a kakaóport. A tésztát beleöntjük a tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük (tűpróba). A szobahőmérsékletű vajat simára keverjük a gesztenyemasszával, hozzáadjuk a rum aromát. Amikor a tészta megsült, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt eltávolítjuk a sütőpapírt, megtöltjük a gesztenyés krém felével, feltekerjük, és a rolád külsejét megkenjük a maradék krémmel. Apróra vágott étcsokoládé darabokkal díszítjük és hűtőbe tesszük pár órára, hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7513146128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása