gasztrocsoda

gasztrocsoda

Gesztenyés - meggyzselés tallér

2017. július 14. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

5 dkg liszt

5 dkg porcukor

5 dkg vaj

10 dkg gesztenyemassza

1 kk. sütőpor

1 dl tej

+pici vaj a forma kikenéséhez

Hozzávalók a zseléhez:

5 dkg meggy

1 dl víz

1 evőkanál cukor

1 csomag piros tortazselé

Tetejére a mázhoz:

5 dkg étcsokoládé (70%-os ecuadori Lidl)

5 dkg vaj

A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát. Végül apránként öntjük hozzá a tejet, és kézi habverővel simára keverjük a tésztát. Egy 12 db-os muffin sütőformát kivajazunk, minden mélyedésbe egy evőkanál tésztát teszünk, pont 12 db lesz belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A meggyet a vízzel összeturmixoljuk. Egy kisebb lábosba öntjük és hozzákeverjük a cukrot és a tortazselét, felforraljuk. Egy tálkába öntjük, és hagyjuk kihűlni, megszilárdulni. Minden gesztenyés tallér tetejére teszünk egy teáskanálnyi zselét. Az étcsokoládét és a vajat együtt megolvasztjuk, a gesztenyés tallérok tetejét bevonjuk vele és pár órára hűtőbe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2612664497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása