Hozzávalók:
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
10 dkg gesztenyemassza
1 kk. sütőpor
1 dl tej
+pici vaj a forma kikenéséhez
Hozzávalók a zseléhez:
5 dkg meggy
1 dl víz
1 evőkanál cukor
1 csomag piros tortazselé
Tetejére a mázhoz:
5 dkg étcsokoládé (70%-os ecuadori Lidl)
5 dkg vaj
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát. Végül apránként öntjük hozzá a tejet, és kézi habverővel simára keverjük a tésztát. Egy 12 db-os muffin sütőformát kivajazunk, minden mélyedésbe egy evőkanál tésztát teszünk, pont 12 db lesz belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A meggyet a vízzel összeturmixoljuk. Egy kisebb lábosba öntjük és hozzákeverjük a cukrot és a tortazselét, felforraljuk. Egy tálkába öntjük, és hagyjuk kihűlni, megszilárdulni. Minden gesztenyés tallér tetejére teszünk egy teáskanálnyi zselét. Az étcsokoládét és a vajat együtt megolvasztjuk, a gesztenyés tallérok tetejét bevonjuk vele és pár órára hűtőbe tesszük.