gasztrocsoda

gasztrocsoda

Dupla zöldbabos serpenyős tészta

2017. július 13. - gasztrocsoda

Hozzávalók 3 főre:

1 marék sárga vajbab

1 marék ceruzabab

1 közepes méretű sárgarépa

1 nagyobb gerezd fokhagyma

70 gramm paradicsompüré

15 dkg párizsi (de lehet darált hús is)

2 dkg vaj

1 kk. oregánó

1 kk. bazsalikom

fél kk. só szószhoz

1 kk. só a tészta vízébe

1 ek. olaj a tészta vízébe

1 ek. olaj a fokhagyma+párizsi "megfuttatásához"

1 tk. cukor

késhegyni bors

fél csomag spagetti tészta

tetejére reszelt trappista sajt

Egy fazékban feltesszük a vizet a spagettinek, majd amikor már forr a víz, beleteszünk egy kk. sót és egy evőkanál olajat, majd a fél csomag spagetti tésztát. Közben a babokat megmossuk és feldaraboljuk. A répát megpucoljuk és 1 cm-es csíkokra szeljük. Egy teflon edényben a vajat megolvasztjuk, rátesszük a babot és répát, pici vizet (kb. fél dl) öntünk rá és 10 percig pároljuk. A fokhagymát apróra szeljük, a párizsit felkockázzuk, egy evőkanál olajon egy nagyobb serpenyőben megfutattjuk, amíg a párizsi kap egy kis színt. Felöntjük kb. 2 dl vízzel és hozzákeverjük a paradicsompürét. Beletesszük a fűszereket, sót, cukrot és hozzákeverjük a megpárolt zöldségeket. Kb. tíz percet hagyjuk közepes lángon összeforrni. Addigra pont kész lesz a tészta, leszűrjük és rátesszük a szószra. Folyamatos keverés közben, nagy lángon még 5 percig hagyjuk összeérni az ízeket, addigra a szószt is magába szívja a tészta.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3812661465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása