Hozzávalók 3 főre:
1 marék sárga vajbab
1 marék ceruzabab
1 közepes méretű sárgarépa
1 nagyobb gerezd fokhagyma
70 gramm paradicsompüré
15 dkg párizsi (de lehet darált hús is)
2 dkg vaj
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
fél kk. só szószhoz
1 kk. só a tészta vízébe
1 ek. olaj a tészta vízébe
1 ek. olaj a fokhagyma+párizsi "megfuttatásához"
1 tk. cukor
késhegyni bors
fél csomag spagetti tészta
tetejére reszelt trappista sajt
Egy fazékban feltesszük a vizet a spagettinek, majd amikor már forr a víz, beleteszünk egy kk. sót és egy evőkanál olajat, majd a fél csomag spagetti tésztát. Közben a babokat megmossuk és feldaraboljuk. A répát megpucoljuk és 1 cm-es csíkokra szeljük. Egy teflon edényben a vajat megolvasztjuk, rátesszük a babot és répát, pici vizet (kb. fél dl) öntünk rá és 10 percig pároljuk. A fokhagymát apróra szeljük, a párizsit felkockázzuk, egy evőkanál olajon egy nagyobb serpenyőben megfutattjuk, amíg a párizsi kap egy kis színt. Felöntjük kb. 2 dl vízzel és hozzákeverjük a paradicsompürét. Beletesszük a fűszereket, sót, cukrot és hozzákeverjük a megpárolt zöldségeket. Kb. tíz percet hagyjuk közepes lángon összeforrni. Addigra pont kész lesz a tészta, leszűrjük és rátesszük a szószra. Folyamatos keverés közben, nagy lángon még 5 percig hagyjuk összeérni az ízeket, addigra a szószt is magába szívja a tészta.