gasztrocsoda

gasztrocsoda

Tökös - mákos kuglóf (gluténmentes)

2017. július 08. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

15 dkg gyalult tök

8 dkg maniókaliszt

4 dkg darált mák

8 dkg cukor

késhegynyi fahéj

1 citrom reszelt héja

1 tk. sütőpor

1 cs. vaníliáscukor

3 db tojás

3 dkg vaj

A forma kikenéséhez pici vaj és egy csapott ek. maniókaliszt

Mázhoz: fél citrom leve és kb. 15 dkg porcukor

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy kuglóf formát kikenünk pici vajjal és megszórjuk liszttel.
A maniókalisztet összekeverjük a darált mákkal, cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral, fahéjjal. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztes-mákos keverékhez hozzáadjuk a gyalult tököt, reszelt citromhéjat, megolvasztott vajat és a három tojás sárgáját. Alaposan összekeverjük, egy sűrű masszát kapunk. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk és hozzáadjuk a tökös masszához, majd beleöntjük a kuglóf formába. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A cukormázhoz fél citrom levét összekeverjük 15 dkg porcukorral, kézi vagy gépi habverővel. Amikor a kuglóf kihűlt, a máz felét rácsorgatjuk, a másik felével a szeletekre vágott kuglófot tálaláskor meglocsoljuk.
A cukormáz nem kötelező, anélkül is nagyon finom :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr212649193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása