Hozzávalók:
10 dkg maniókaliszt
5 dkg hántolt földimandulaliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
1 kk. fahéj
1 tojás sárgája
50 dkg magozott meggy
2 ek. útifűmaghéj
A vajat 10 percre fagyasztóba tesszük, addig kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. A hideg vajat nagy lyukú sajtreszelőn belereszeljük a tálba, hozzáadjuk a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha nagyon felmelegedne a kezünktől a tészta, 10 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán a tészta 2/3 részét kinyújtjuk és egy kb. 25 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformába tesszük-belenyomkodjuk. Megszórjuk a tésztát útifűmaghéjjal és rátesszük a kimagozott meggyet. A maradék 1/3 tészát rámorzsoljuk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk vanília fagyival is.