gasztrocsoda

gasztrocsoda

Meggyes borzaska (gluténmentes)

2017. június 23. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg maniókaliszt

5 dkg hántolt földimandulaliszt

10 dkg vaj

5 dkg porcukor

fél cs. sütőpor

1 kk. fahéj

1 tojás sárgája

50 dkg magozott meggy

2 ek. útifűmaghéj

A vajat 10 percre fagyasztóba tesszük, addig kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. A hideg vajat nagy lyukú sajtreszelőn belereszeljük a tálba, hozzáadjuk a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha nagyon felmelegedne a kezünktől a tészta, 10 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán a tészta 2/3 részét kinyújtjuk és egy kb. 25 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformába tesszük-belenyomkodjuk. Megszórjuk a tésztát útifűmaghéjjal és rátesszük a kimagozott meggyet. A maradék 1/3 tészát rámorzsoljuk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk vanília fagyival is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3812615563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása