gasztrocsoda

gasztrocsoda

Gesztenyés kölespuding (gluténmentes, laktózmentes)

2018. január 11. - gasztrocsoda

Hozzávalók 2 személyre: 1 dl köles 2 dl + 2 dl növényi tej  1 dl víz 15 dkg gesztenyemassza 2 ek. rum aroma 2 ek. cukor Tetejére: 70%-os étcsokoládé, magozott meggy (befőtt is lehet) A kölest többször átmossunk vízzel, majd feltesszük főni 2 dl növényi tejjel és 1 dl vízzel. Amikor felforrt,…

Tovább

Almás - fahéjas kevert süti (gluténmentes)

Hozzávalók: 20 dkg alma (meghámozva) 10 dkg zöldbanánliszt 5 dkg kókuszcukor 1 ek. méz 2 tojás 10 dkg vaj 1 tk. fahéj 1 tk. sütőpor A zöldbanánlisztet elkeverjük a kókuszcukorral, fahéjjal, sütőporral. A vajat megolvasztjuk és picit hagyjuk hűlni. Közben az almát lereszeljük. A mézet, a…

Tovább

Gesztenyés - meggyes szelet (gluténmentes)

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg zöldbanánliszt 10 dkg vaj 5 dkg kókuszcukor 1 csomag vaníliás cukor 2 ek. rum aroma 1 tk. sütőpor 3 tojás csipet só 10 dkg magozott meggy (friss vagy befőtt) Egy kisebb méretű tepsit kivajazunk - a 10  dkg vajból picit lecsípünk. A sütőt 175 fokra…

Tovább
süti beállítások módosítása