gasztrocsoda

gasztrocsoda

Vörösáfonyás linzerkosárkák

2018. március 24. - gasztrocsoda

Hozzávalók 10 darabhoz: 10 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 5 dkg aszalt vörösáfonya + pár darab a díszítéshez 1 tojássárgája 1 cs. vaníliás cukor Krém: 1 cs. vaníliás pudingpor (Dr. Oetker) 4 dl tej 3 ek. cukor A vajat megolvasztjuk, majd az áfonyát a vajjal összeturmixoljuk. A…

Tovább

Brownie zöldbanánlisztből (gluténmentes)

Hozzávalók: 12 dkg étcsokoládé (70%-os ecuadori, Lidl) 10 dkg vaj + pici a forma kikenéséhez 10 dkg zöldbanánliszt 20 dkg kókuszcukor 3 tojás 2 cs. vaníliás cukor 1 csipet só A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. Egy kisebb edényben a vajat…

Tovább

Nutellás sajttorta (gluténmentes)

Hozzávalók: a torta alapja zöldbanánlisztből készült brownie  - lásd következő blogbejegyzést pici vaj a tortaforma kikenéséhez Krémhez: 250 gramm mascarpone 100 gramm tejföl 50 gramm porcukor 20 gramm étkezési keményítő 2 tojás Tetejére 2-3 ek. nutella, egy marék földmogyoró apróra…

Tovább
süti beállítások módosítása