gasztrocsoda

gasztrocsoda

Sütőtökös gofri (gluténmentes)

"Karácsonyi gofri"

2017. szeptember 09. - gasztrocsoda

Hozzávalók: 10 dkg maniókaliszt 10 dkg sült sütőtök pürésítve 1 tojás 1 dl tej 2,5 dkg vaj olvasztva 1 kk. sütőpor 1 ek. cukor két késhegynyi fahéj egy késhegynyi szegfűszeg Tetejére: fahéjas porcukor, juharszirup A lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral és a fűszerekkel; majd…

Tovább

Nutellás keksz (gluténmentes)

Hozzávalók: 10 dkg zöldbanánliszt 2 ek. nádcukor 1 tk. kakaó 1 kk. sütőpor késhegynyi fahéj 1 tojás 1 nagy ek. Nutella 6 dkg vaj olvasztva + egy pici a tepsi kikenéséhez Díszítésnek blansírozott mandula vagy földimogyoró A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az…

Tovább

Almás palacsinta (gluténmentes, laktózmentes)

Hozzávalók: 10 dkg zöldbanánliszt 2 tojás 2 dl szójatej (vagy más növényi tej) 1,5 dl szénsavas víz (szódavíz) 1 kk. fahéj 2 cs. vaníliás cukor 15 dkg reszelt alma olaj a sütéshez A rétegek közé: fahéjas porcukor ( 1ek. porcukor + késhegynyi fahéj) A lisztet összekeverjük a fahéjjal,…

Tovább

Szilvás pite (gluténmentes)

Hozzávalók: 20 dkg maniókaliszt 10 dkg földimandulaliszt 10 dkg porcukor 20 dkg vaj 1 tojás + maniókaliszt a gyújtáshoz Töltelék: 40 dkg  szilva (magozott, felkockázott) 2 ek. porcukor 1 kk. fahéj A liszteket összekeverjük, beleszitáljuk a porcukrot. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a…

Tovább
süti beállítások módosítása